De 10 verste VPN svindelene - og hvordan du kan unngå dem

Hvis det noen gang har vært behov for en VPN, så er det nå. Ettersom personvernet blir stadig mer invadert, blir vi kontinuerlig fortalt at vi trenger en VPN, og jeg kunne ikke vært mer enig i dette. Selv om det finnes fantastiske gode VPN`er der ute, er det dessverre mange som er mindre ærlige ovenfor forbrukerne. Mange av disse leverandørene har falske tilbud, og kan være uriktige, og noen er rett og slett svindel og lureri. Nedenfor har jeg samlet de ti verste svindlene i VPN-industrien og hvordan du kan unngå å bli et offer for de.


1: "The liftime VPN account" svindelen:

En VPN som lover en "livstid" konto og kun en "engangsbetaling" er lite smart og hensiktsmessig, spesielt med tanke på metadata og personopplysninger.

Betal kun for en måned av gangen, eller kun ett år hvis du virkelig stoler på VPN leverandøren.


2: VPN som er gratis:

Å få noe gratis , eller å bruke noe gratis er svært fristende i stedet for å betale for det, men ikke la deg lure. Tenker du på hvor mye det koster å drifte en VPN, og hvor mye det koster å betale for servere rundt omkring i verden? Tro meg, det er ikke gratis. Hvis en tjeneste er "gratis", spør deg selv, hvordan klarer de å betale for alt de trenger for å drive tjenesten? Jeg kan nevne 3 ord: Annonser, overvåkning og salg av brukerdata.


3: Falske "reviews" og anmeldelser fra folk:

Viste du at mange VPN leverandører betaler folk gode penger for å skrive anmeldelser om deres egne produkter? Noen VPN leverandører eier selv sine egne VPN nettsider hvor de reklamere for sine egne VPN tjenester. For eksempel eier PureVPN VPNRanks nettstedet og anbefaler deres egen tjeneste som det beste valget av en rekke årsaker. Hvis du søker på "The 5 best VPNs", eller "The best VPNs", så vil du se at det er de samme VPN leverandørene som går igjen og igjen. Hvorfor? Fordi de betaler mest i provisjon til nettsider og Youtubere, og bruker store summer på markedføring.

Mitt tips: Rådfør deg med noen i personvern miljøet før du evt velger å kjøpe et abonnement hos en VPN leverandør, eller du kan kontakte meg hvis du er usikker.


4: Den uendelige avtale svindelen med tidsbegrensninger:

Du kan få en tjeneste til en rimelig pris hvis bare du registrerer deg innen de neste xxx timene. Men hvor ekte er disse avtalene? VPN industrien er ikke så forskjellig fra andre. Selv om det er noen gode tilbud å få, og mange er tidsbegrenset eller begrenset til bestemte høytider eller kampanjeperioder, er ikke alle slik de ser ut til å være. En taktikk som brukes er å ha en avtale som ser ut til å aldri ta slutt.


5: Ultralave priser - for godt til å være sant?

Markedsføring er en måte å få ting til å høres bedre ut enn de faktisk er. Igjen, VPN industrien er ikke alene om dette, og selv om det teknisk sett ikke er en "svindel" som sådan, er det verdt å huske på. Når du tenker på den månedlige prisen på en tjeneste, tenker du sannsynligvis på å betale per måned for det. Når avtaler tilbys, er disse månedlige prisene riktige, men de er bare tilgjengelige når du forplikter deg til å betale for lengre perioder på forhånd. Hvis du ser en vanlig månedlig pris på 10 Euro, men du kan få den for bare 2-3 Euro per måned, kan du garantere at du må betale 1-2 år på forhånd for å dra nytte av en så lav pris.

6: De "populære" VPN leverandørene:

Gå inn på hvilken som helst appbutikk og søk etter en ‘VPN’, så finner du de mest populære VPN appene. Det er ikke uvanlig å se apper som er lastet ned over 10 millioner ganger. Det må være en utmerket VPN-tjeneste, ikke sant? Feil! Ofte vil de mest populære VPN tjenestene i appbutikker være de mest "sketchy". Hvorfor er de så populære? Vel, det faktum at de ikke koster noe betyr at mange mennesker er glade for å laste dem ned uten å tenke seg om.


7: VPN-svindel for «no-logging»-logging:

Nesten hver VPN-tjeneste hevder å ha "ingen logger" av hva du gjør mens du er koblet til tjenesten. Realiteten er at dette ofte ikke er like sant som de selv reklamerer for. Å lese personvernreglene eller vilkårene for tjenestene vil ofte vise at de lagrer noen detaljer om kontoen din. Dette kan være så enkelt som betalingsmetoden din til mer kritiske data, for eksempel tidspunktene du koblet til, hvilke servere du brukte eller verre.

Min anbefaling: Se etter VPN-tjenester som har bevist "no-log"-policyer, enten gjennom revisjoner (audits), rettssaker eller andre nyhetssaker som bekrefter deres påstand. VPN leverandørene jeg anbefaler har nettopp dette.


8: VPN`er som ikke er VPN`er i det hele tatt:

Begrepet ‘VPN’ har blitt mye brukt og brukes om alle slags sikkerhetsverktøy på nettet. Forskjellen mellom en enkel proxy og en VPN er enorm. Mens den ene bare maskerer IP-adressen din, krypterer den andre alle dataene dine. Ikke la deg lure av enkle proxyer som vanligvis tilbys som nettleserutvidelser. De kan skjule IP-adressen din, men kan ikke kryptere noen av internettdataene dine.


9: Aldri hørt om den VPN leverandøren?

Bare fordi en VPN-tjeneste får deg til å betale, betyr det ikke at den er hederlig. Det anbefales alltid å bruke en tjeneste du betaler for å beskytte personvernet ditt fremfor en som er gratis. Det kan imidlertid brukes til en ukjent tjenestefordel. Ikke bli fristet til å registrere deg for en VPN tjeneste som du aldri har hørt om eller som det er lite informasjon tilgjengelig om på internett. Du vil finne både gode og dårlige anmeldelser av alle VPN tjenester fordi ingen kan bli enige om hvilken som er best, indikerer de i det minste at tjenesten er kjent. En VPN tjeneste som ingen har hørt om, eller navnet er ukjent for oss i personvern miljøet, bør absolutt unngås. Mens nye VPN-tjenester dukker opp regelmessig, er det en grunn til at de fleste anerkjente VPN-tjenester har vært i drift og fortsetter å være i drift i mange år fremover.


10: Den falske VPN leverandøren:

Vanligvis de som tilbyr "gratis" VPN tjenester, har ofte lyssky virksomheter som driver disse falske VPN`ene på steder du virkelig burde unngå hvis du verdsetter personvernet ditt. Mange av VPN tjenestene drives av ukjente aktører som sannsynligvis opererer fra Kina. Kinesisk internett er sterkt begrenset, og med store selskaper som Huawei kommer det påståtte koblinger til den kinesiske regjeringen, vil du stille spørsmål ved hva små ukjente VPN leverandører drevet av ukjente selskaper utenfor Kina gjør med dataene dine. Dette har faktisk gått så langt at amerikanske senatorer har bedt Homeland Security om å undersøke risikoen fra utenlandske VPN leverandører.

Oppsummering:

Ettersom personvernet vårt kontinuerlig utfordres, er en VPN et av de beste verktøyene for å ta tilbake kontrollen. Som alle bransjer er VPN industrien imidlertid ikke uten fallgruver. Ikke vær for rask med å registrere deg hos en VPN tjeneste. Bruk litt tid på å gjøre litt "research" og sammenlign flere kilder før du velger en VPN. Vær oppmerksom på advarslene jeg har nevnt ovenfor, og du vil ende opp med å få en anerkjent VPN leverandør som vil øke personvernet ditt og hjelpe deg med å ta tilbake kontrollen over nettdataene dine.

Oppdatert: 28.04.2023